Оновлення «Бест-Звіт Плюс» 8.95.002

ЗМІНИ У ОНОВЛЕННІ 8.95.002.

1. У відповідності до вимог Податкового кодексу України додано функції по реєстрації податкових накладних у Загальному реєстрі ДПАУ та звірку даних отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.


Статтею 201 Податкового кодексу України, для платників податку на додану вартість (продавець)  запроваджується реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних для платників цього податку, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить:
понад 1 мільйон гривень - з 1 січня 2011 року;
понад 500 тисяч гривень - з 1 квітня 2011 року;
понад 100 тисяч гривень - з 1 липня 2011 року;
понад 10 тисяч гривень - з 1 січня 2012 року.
Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.
У відповідності до вимог цієї статті у системі «Бест-Звіт Плюс» розроблено функцію реєстрації податкової накладної у Загальному реєстрі ДПАУ.
Дана функція представляє собою відправку податкової накладної на визначені, статтею Податкового кодексу суми, на Центр обробки електронної звітності ДПАУ.
У відповідь на відправлену накладну платник повинен отримати стандартний комплект квитанцій. А саме, повідомлення про доставку документу на шлюз прийому звітності, квитанцію №1 та квитанцію №2 про успішну обробку документу.

В свою чергу, для покупця Податковим кодексом визначено право звіряти дані отриманої податкової накладної на відповідність із даними Єдиного реєстру податкових накладних.
Для виконання запиту на витяг із Загального реєстру податкових накладних за допомогою програмного забезпечення «Бест-Звіт Плюс» покупець використовує функцію «Перевірити в Загальному реєстрі…», що додана у модуль «Податкові накладні», меню «Реєстр».
Перевірка даних отриманої податкової накладної з даними Загального реєстру виконується для окремої накладної.
Для виконання запиту на звіку даних із Загальним реєстром за допомогою програми «Бест-Звіт Плюс» покупцеві необхідно виконати наступні дії. В модулі «Податкові накладні» (Реєстр податкових накладних) , розділі «Отримані» обрати рядок з необхідної отриманою накладною.
Обрати пункт меню «Реєстр»/« Перевірити в Загальному реєстрі…». Після чого, програма запропонує відправити запит на адресу шлюзу прийому звітності ДПАУ. Запит підписується сертифікатом покупця та направляється до ДПАУ.
Після надходження на поштову скриньку покупця у програму «Бест-Звіт Плюс» відповіді на запит, у Реєстрі документів з’явиться відповідна довідка «Витяг із Загального реєстру податкових накладних» (код бланку A1201501), формат якої розроблений та затверджений ДПАУ.

 

Посилання по темі

Задати питання

запитуйте, ми online
Telegram Vostok.UA Viber Vostok.UA