Бот-художник от Microsoft

Компанія Microsoft розробила технологію на базі ШІ (штучного інтелекту), яка здатна малювати зображення на основі текстового опису (наприклад, жовту пташку з чорними крилами та коротким дзьобом). Згідно з дослідженням, розробники майже у 3 рази покращили рекорд якості одержуваних зображень.

В основі бот-художника лежить технологія GAN (Generative Adversarial Network). Вона містить дві моделі машинного навчання, одна з яких генерує зображення по текстовому опису, а інша відповідає за оцінку їх вірогідності. Працюючи разом, вони вдосконалюють якість малюнків, які виходять.

Фахівці розробили алгоритм AttnGAN, який дозволяє не обробляти пропозицію цілком, а розбивати його на окремі слова. Внаслідок цього технологія більш точно вибирає область для розміщення кожної деталі зображення. Крім того, що міститься в описі, програма здатна домальовувати предмети, які підходять до композиції за змістом. Наприклад, на більшості фотографій птиці зображені сидячими на гілках дерев. Технологія може додати цей елемент, навіть якщо він не прописаний у завданні.

Такі боти можуть застосовуватися для допомоги дизайнерам та художникам у створенні ескізів. На думку розробників, при можливості використання великих обчислювальних потужностей, алгоритм зможе також створювати анімаційні фільми по тексту сценарію.

Майбутнє вже сьогодні!

Посилання по темі

Задати питання

Telegram Vostok.UA Viber Vostok.UA