Зміни у законодавстві РРО!

З 1 січня 2017 року розширено коло суб'єктів, які зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій. У нього потрапили всі, хто реалізує технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту. Дане положення регламентує Закон від 20.12.2016 № 1791-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році». Згідно з ним відповідні зміни отримали Закони «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та «Про захист прав споживачів».

Всі підприємці, включаючи єдинників I групи з доходом менше як 1 млн грн., З 01.01.17 р зобов'язані будуть використовувати зареєстрований РРО при торгівлі технічно складними побутовими товарами. Це означає, що всі торгові точки, у тому числі на ринках, розкладках, у кіосках, а також магазини, що займаються продажем побутової техніки та електроніки онлайн та офлайн, на яких до теперішнього часу поширювався мораторій на використання РРО, зобов'язані будуть торгувати виключно із застосуванням фіскальної техніки. Оргформа та оборот підприємства значення не мають, важливий асортимент.

Термін «технічно складні побутові товари» пояснюється у Законі України «Про захист прав споживачів», як непродовольчі товари широкого вжитку (прилади, машини, обладнання та інші), які складаються з вузлів, блоків, комплектуючих виробів, відповідають вимогам нормативних документів, мають технічні характеристики, супроводжуються експлуатаційними документами та на які встановлено гарантійний термін.

Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміни, у цілях застосування РРО встановлює Кабінет Міністрів України. 31 березня Кабмін повинен надати новий перелік. Поки діє перелік 2002 року, в якому зазначено:

  1. апаратура радіоелектронна побутова;
  2. машини та прилади електропобутові;
  3. машини та прилади для механізації робіт у побуті;
  4. побутові прилади електронної техніки, у тому числі обчислювальна техніка;
  5. засоби зв'язку;
  6. прилади складної механіки, у тому числі годинники та секундоміри;
  7. музичні інструменти, у тому числі електромузичні;
  8. складні комплектуючі вироби, на які видається окрема гарантія;
  9. транспортні засоби та номерні агрегати;
  10. товари медичного призначення;
  11. товари для заняття фізичною культурою, спортом та туризмом;
  12. зброя спортивна вогнепальна, газова, пневмогазова, пружинна, пневматична;
  13. засоби вимірювальної техніки побутового призначення.

Кращі моделі касових апаратів та фіскальних реєстраторів, рекомендовані фахівцями компанії «Восток»

Касовий апарат MG-V545T

MG-V545T

Детальніше >>>

Купити MG-V545T

Фіскальний реєстратор MG-N707TS

MG-N707TS

Детальніше >>>

Купити MG-N707TS

Звертайтесь за тел.: 056 370-18-18, 067 622-06-91, 095 470-65-11 або e-mail vostok@pkf.dp.ua.

Посилання по темі

Задати питання

Telegram Vostok.UA Viber Vostok.UA