Етикетка для риби

Маркування риби — один з важливих елементів, який визначає якість продукції. У рибній галузі промисловості вимоги, що пред’являються до маркування риби та морепродуктів, регламентуються цілою низкою стандартів та вимог. Наприклад, заморожена риба — це продукція, температура якої постійно підтримується на показнику, що не перевищує –18°C.

Для маркування риби найчастіше використовують етикетки паперові або поліпропіленові. Маркують рибу на різних етапах технологічного процесу. Етикетку наносять на пакування, у яке фасується рибна продукція.

Маркування палет

У великих морозильних камерах це може бути палета, у гіпермаркетах — коробка, у магазинчиках — продукція у поліетилені.

Етикетка для морозильної камери

Автоматизація процесів: приймання та маркування палет.

Будь-яка маркувальна етикетка для риби повинна містити наступні елементи

Транспортна тара (палети, контейнери) додатково може містити маркування із зазначенням таких позицій

Деяку інформацію маркування можна закодувати у штрих-код для автоматизації обліку у складських морозильних камерах та мережі магазинів (детальніше читайте у розділі — автоматизація обліку на складі). Штрих код і вся маркувальна інформація наноситься на етикетки за допомогою принтеру етикеток. Для таких цілей краще використовувати термотрансферний принтер та паперові або поліпропіленові етикетки. При мінусовій температурі на таких етикетках краще зберігається надрукована інформація.

Маркування риби

Вагову продукцію можна промаркувати за допомогою ваги з друком етикеток.

Етикетка для замороженої риби

Не рекомендовано маркувати заморожену рибу у морозильній камері, оскільки будь-які самоклейні етикетки містять клей на водній основі. В іншому випадку, етикетки просто замерзнуть і не будуть кріпитися до продукції. Крім того, плівка відклеїться, якщо на замороженій раніше продукції утворився конденсат. Етикетка розкисне та відпаде від упакування.

Задати питання

Дивіться також

Товари

Telegram Vostok.UA Viber Vostok.UA